Back to school

Naar jaarlijkse traditie maakte ik een ‘Back to school’ outfit voor Lola.

Ik haalde 2 patronen boven die ik recent nog gebruikte; de ‘Schoolhouse pinafore‘ en de ‘Tip Top dress/top‘.  Ze vallen beide hard in de smaak zowel bij mezelf als bij de dochter; ‘dubbel win’!

 

De ‘pinafore’ maakte ik in een dikkere geweven stof met stretch van bij Nostex.  Ik koop bijna al mijn stoffen online maar kan er soms extra hard van genieten om daar aan stoffen te gaan voelen.  Ik koos voor een neutrale herfstige kleur die met veel te combineren valt.

De dikte van de stof verplichtte me wel om alles door te stikken hoewel het patroon dit niet voorziet.  De plooien vooraan vallen hierdoor platter dan normaal gezien maar het subtielere resultaat kan me ook prima bekoren.

Ik maakte opnieuw maat 5 jaar zoals vorige keer, en zoomde iets meer om onderaan, 5cm, aangezien het patroon (zelfs een maat te klein) nog groot uitvalt.

De bandjes stik ik achteraan vast aan de binnenkant aangezien ik niet zo’n knopen-fan ben.

 

 

Het bloesje is de ‘Tip Top Tunic & Dress‘, ook een online kooppatroon.  Ik maakte de jurkversie ergens in de lente en plande toen meteen ook een top voor de zomer.  Zoals je dat wel kent met overvolle naai-planningen lukte het me niet meer om de top te maken voor we op vakantie vertrokken en na onze vakantie was het al eerder eind augustus.

Gelukkig hebben we nog steeds zalig zomerweer en ziet het er naar uit dat het ook nog een tijdje zo blijft dus naaide ik deze top nog, en ben er opnieuw super tevreden van!

Ik maakte de optie met elastiek aan de hals en rimpels ipv plooien vooraan.
De stof is een zalig zachte, soepelvallende viscose van bij den-depot.be (lang geleden gekocht).

Lekker stoere en toch girly outfit voor haar eerste dag in het eerste leerjaar!

Hieronder nog enkele foto’s van de top gecombineerd op een shortje.

 

sandalen: Salt Water sandals van bij Play by Rewind
short: Lily Balou
boekentas: Own Stuff van bij Choose Me

Bedankt voor je bezoekje!

 

BewarenBewaren

8 comments on “Back to school

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.